måndag 9 augusti 2010

Ur jord är de komna




Första potatisen upplockad ur regnvåt lerjord. Fint med egen färskpotatis i augusti. Spännande, tycker lille-man, som genast vill känna på knölarna. Gott, tycker sambon, som stoppar dem i kastrull för kokning. Underbart, tycker jag, efter att ha avnjutit dem med en klick smör till stekt lax med romsås och nykokt färsk sparris.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vilken mysig sida du har. Jättefina bilder =) Ledsen att jag missade ditt inlägg! Var ju jättelänge sen du skrev såg jag nu. Hoppas att det gick bra med skrädmjölsgröten för den lilla! Vi gav lite skrädmjölsgröt till våra små strax innan de var sju månader och båda två tycker fortfarande mycket om det! Vad mysigt med kolonilott! Blir riktigt avis när jag ser era egenodlade potäter. Hälsningar H.

    SvaraRadera
  2. Hej och Tack! Det går fint med skrädmjösgröten. Håller på att fasa ut den trista pulvergröten helt och kör just nu hälften-hälften så att lille-man vänjer sig vid smak och konsistens som är lite annorlunda.

    Ja, det är riktigt mysigt att ha en kolonilott. Det är verkligen den perfekta kombinationen att bo i lägenhet och ändå kunna odla lite.

    SvaraRadera